European Commission

Recherches associées: Avis sur European Commission | Offres d’emploi chez European Commission | Salaires chez European Commission | Avantages sociaux chez European Commission
      Entretiens chez European CommissionEntretiens d’embauche pour CONTRACT AGENT chez European CommissionEntretien chez European Commission

13 avr. 2022

Autres retours d’entretien d’embauche pour un poste comme CONTRACT AGENT chez European Commission

25 nov. 2017

J'ai passé un entretien chez European Commission

2-stage interview with the Head of Unit and then with the Director. The first interview is the most important as the final candidates get pre-selected and then get proposed to the higher management for final decision or approval.

Experience on the specific field of work, knowledge of EU policies

J'ai passé un entretien chez European Commission

Prima una prova scritta e poi un orale. Domande molto tecniche e precise e il personale molto competente. La commissione esaminatrice era formata da 6 persone di cui 2 dell'ufficio HR

Ilist indicators of each dimensione of food security

26 avr. 2018
      Luxembourg
      Offre refusée

J'ai postulé via la recommandation d'un employé. Le processus a pris 2 semaines. J'ai passé un entretien chez European Commission (Luxembourg) en juill. 2016

Inteview was intense - 5 people on the panel, lasting approx. 1,5h. It also included previous health check - because of health insurance tha EC provides. I felt uncomfortable that it took before the actual offer has been made - due to the sensitive personal data.

- Why should we hire you? - Describe your past achievements. - Give us an example how you handled difficult situation at work (e.g. dispute) and how you demonstrated your leadership