Aller au contenuAller au pied de page
  • Emplois

employer cover photo
      employer logo
      employer logo

EPO

Est-ce votre entreprise ?

À propos
      Avis
      Salaires et avantages
      Emplois
      Entretiens
      Entretiens
      Recherches associées: Avis sur EPO | Offres d’emploi chez EPO | Salaires chez EPO | Avantages sociaux chez EPO
      Entretiens chez EPOEntretiens d’embauche pour Patentspecialist chez EPOEntretien chez EPO

Glassdoor

• Aide
      • Règles de la communauté
      • Conditions d'utilisation
      • Confidentialité et choix publicitaires
      • Ne pas vendre ni partager mes informations
      • Outil de consentement aux cookies

Travailler avec nous

Candidat à l'entretien anonyme
      Aucune offre
      Expérience neutre

Candidature

J'ai postulé en ligne. Le processus a pris 4 mois. J'ai passé un entretien chez EPO (La Haye) en nov. 2013

Entretien

De eerste aanmelding was online waarbij ik veel formulieren in moest vullen en een verklaring toe moest voegen waarom ik een patentonderzoeker wou worden en wat mijn technische kwaliteiten waren. Een maand na mijn applicatie was ik uitgenodigd voor mijn eerste interview. Hier testen ze je technische kennis, analytische kwaliteiten en taalkwaliteiten. Het interview was voornamelijk in Engels, maar twee keer tijdens het interview wisselden ze ineens naar Duits en Frans. Ze vroegen vragen over mij en mijn werk in die talen, en vroegen me ook ter plekke twee documenten te vertalen (een technisch, een kratenartikel) Bij de analytische test krijg je 15 minuten om zoveel mogelijk van een patentdocument te lezen als je kan, daarna vragen erover te beantwoorden zonder mijn notities of het originele document. Ik moest de algemene structuur uitleggen, en daarna vroegen ze om moeilijkere details, bijvoorbeeld over specifieke vergelijkingen op specifieke pagina's. Ik moest ook bespreken hoe dat patent samenhang vertoonde met andere ontdekkingen die ze aan me suggereerden. Ik had daarna een technische assessment met een specialist in mijn gebied. Ze vroegen een heleboel kennisgebaseerde informatie die (naar mijn mening) gefocused waren op de inhoud van het eerste jaar van mijn diploma en waar ik moeite mee had om ze naar boven te halen. Ik ben ook uitgenodigd voor een tweede gesprek. In dit gesprek besprak ik mijn motivatie om me aan te melden voor de rol van een directeur, een vertegenwoordiger van het personeel of een lid van het HR-team. Eerder moest ik een online persoonlijksheidsvragenlijst invullen, en ik kreeg de indruk dat ze al een mening over me hadden gevormd voor ze me hadden ontmoet. De vragen waren heel direct, persoonlijk en soms raar. Het was een aparte interviewstijl waar ik me niet heel makkelijk bij voelde. Ze hebben ook mijn talenkennis op dit punt getest. Na dit interview moest ik een volledig medisch onderzoek met een dokter ondergaan. Door het sollicitatiegesprek heen bleef iedereen vragen waarom ik naar Den Haag wou verhuizen om mezelf bij de EPO aan te sluiten. Het was alsof ze me wouden ontmoedigen van verder te gaan met de aanmelding. Ik neem aan dat ze een laag behoud van jong, internationaal personeel hebben en daarom zeker willen weten dat de mensen die ze aannemen blijven.

Question 1

De begeleiders in mijn tweede sollicitatiegesprek vroegen me om situaties te omschrijven waarin ik teleurgesteld ben geweest in iemand. Ik vond dit een beetje moeilijk te beantwoorden maar ze bleven druk op me uitoefenen tot ik een voorbeeld kon bedenken.
      Répondre à cette question

Autres retours d’entretien d’embauche pour un poste comme Patentspecialist chez EPO

17 nov. 2013
      Candidat à l'entretien anonyme
      Aucune offre
      Expérience positive

Entretien

Nadat ik gesolliciteerd had voor de plek, ontving ik 1,5 maand later een mail met een uitnodiging voor interview. Toen bevestigden ze het interview niet en kwam het erop neer dat ze de dag van het interview moesten veranderen, maar ik kwam hier achter op eigen initiatief. Dus ik moest ze echt achterna zitten om het recht te zetten. Ik werd opgeroepen om naar Den Haag te komen en ik heb met 3 mensen tegelijk gesproken. Het interviewproces duurde 2,5 uur, maar het was heel intensief. Ik werd in een kamer gestopt en ik moest een sollicitatie van 10 pagina's bestuderen in 15 minuten. Toen stelden ze hier vragen over. Er waren ook veel andere technische vragen van verschillende gebieden. Ze controleren ook of je de informatie op de webpagina gelezen hebt. Het interview was in het Engels/Duits met willekeurige wisselingen.

Question 1

Ze laten je vijf andere patentideeën zien en vragen je dan welke je het meest relevant vindt met betrekking tot het idee dat je 20 minuten geleden gelezen hebt.

20 mai 2009
      Employé (anonyme)
      Offre acceptée
      Expérience positive

Candidature

J'ai postulé en ligne. Le processus a pris 1 jour. J'ai passé un entretien chez EPO (La Haye) en juin 2008

Entretien

Hetzelfde als elk ander sollicitatiegesprek

Hoe is het bedrijf?