Defra

Recherches associées: Avis sur Defra | Offres d’emploi chez Defra | Salaires chez Defra | Avantages sociaux chez Defra
      Entretiens chez DefraEntretiens d’embauche pour Senior Policy Advisor chez DefraEntretien chez Defra

4 nov. 2025
      Londres, Angleterre
      Entretien difficile

J'ai passé un entretien chez Defra (Londres, Angleterre)

Apply online, one online interview with 3 person panel about 3 weeks after applying. Results within 2 weeks. Onboarding took ages which apparently is standard for civil service but as an applicant can be very inconvenient

Tell me about a time you delivered at pace

Autres retours d’entretien d’embauche pour un poste comme Senior Policy Advisor chez Defra

11 févr. 2023

J'ai passé un entretien chez Defra

The interview structure is very generic & follows the cross government competency standards. You would asked to provide examples of how you have experience which meets the grade standard using a STAR structure

Can you give me an example sample of how you’ve made an effective decision

26 mars 2023
      Entretien difficile

J'ai postulé en ligne. Le processus a pris 6 mois. J'ai passé un entretien chez Defra en oct. 2021

Online competency-based questions - these cover a few areas including math and behaviours. Once you have a sufficient score the results will be stored for a number of months and can be used when applying to other roles. STAR-based written questions Interview with star-based questions

Give a situation where you demonstrated an ability to lead, resolve an issue, and overcome opposition.