Ik heb via hun website gesolliciteerd, heb hun formulieren ingevuld en na vier dagen ontving ik een e-mail dat de verantwoordelijke werver snel contact met me zal opnemen. Drie dagen later kreeg ik een telefoontje, het was een algemeen gesprek over mijn beschikbaarheid om naar Amsterdam te verhuizen en het plannen van een technisch telefonisch interview. In het begin van het interview vroegen ze me over mijn achtergrond in Perl, ik antwoordde dat ik een paar scripts had geschreven dus schakelden ze om naar algemene programmeervragen. De eerste vraag was om een normale uitdrukking voor zip codes te schrijven. De tweede vraag was om een programma te schrijven dat twee integer arrays neemt en de elementen uitgeeft in twee arrays, terwijl de duplicaten verwijderd zijn. Bijvoorbeeld [1, 2, 3, 4] en [3, 4, 5, 6] zou uit moeten geven [1, 2, 3, 4, 5, 6]. De derde vraag was om een bash script op te schrijven dat het find commando nadoet dat een root map en bestandsnaam neemt en zoekt naar die bestandsnaam binnen deze map en ingesloten submap. [hint: BFS ] Tijdens het interview gebruikten ze Titanpad - een programma om meerdere mensen tegelijk aan één document te laten werken - voor de programmeervragen en om code uit te wisselen. Maar deze web applicatie is echt slecht en bleef de verbinding kwijtraken. Daarna gingen we naar database vragen: - Wat is transactie? - Waarom transactie? - Wat is het verschil tussen NoSQL en een relationele database? Laatste zakelijke vragen: - Waar halen we ons geld vandaan bij Booking.com? - Kun je verschillende zakenmodellen bedenken waarmee we geld kunnen verdienen? - Wat denk je dat het probleem is met ieder model?